צורות של בני אדם, שמש, ירח וכוכבים בתוך משחק וידאו

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

הייתי רוצה לקנות משחק וידאו (כשר) עבור בן משפחתי.
זה משחק מרוץ מכוניות.
הבעייה היא שבתוך המשחק הזה, במהלך המירוצים, יש מקרים שבהם אפשר לראות שמש או ירח וכוכבים וכדומה, שמופיעים לאחר זמן מה.
ויש גם כמה נהגי מכוניות מירוץ, שהם מוצגים כבני אדם.
ולמדתי שלפי ההלכה, אסור לצייר שמש או ירח או צורת אדם שלם.

השאלה שלי היא: האם מותר לשחק במשחקים כאלו, למרות שיש צורות של בני אדם, או הופעות של שמש ירח וכוכבים?

תודה מראש.
שנה טובה וכל טוב.

תשובה:

יש להקל כיון שזה בכתיבה שאינה מתקיימת וזה נעשה כדבר אגבי שלא ברצון.

מקורות:

ראה עוד כאן בענין זה.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. ברשות הרבנים, רציתי לחזור לנושא הזה.

    לפני קניית המשחק הזה, בדקתי אם אין בעיה הלכתית, מלבד זה שתיארתי לך (ירח, שמש וכו׳).
    ואחרי שקניתי את המשחק הזה, ראיתי שיש דמויות נשיות (נהגי מכוניות מירוץ) במשחק הזה שלא כולן לבושות נכון, וחסר להן צניעות, מבלי להיכנס לפרטים (כי זה קשה לתת פרטים בנושא הזה).

    אבל מצד אחר, הדמויות הנשיות לא ממש נראות כמו בני אדם.
    אני רוצה לומר הדמויות הנשיות האלו נראות יותר כמו חיות, נקבות וגם זכרים (חתולים, שועלים, קופים).
    ובכנות, אני לא חושב שזה עלול להוות בעיה כל כך גדולה מבחינת האיסור של "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם".
    אבל אוליי אני טועה, וכל הדיבורים האלה הם רק עצות רעות של היצר הרע.

    האם יש בעיה מבחינת ההלכה?
    האם אני חייב למחוק את המשחק הוידאו הזה מהמחשב שלי?

    תודה רבה.

  2. שלום כבוד הרבנים.

    לדעתי הענייה, עדיף שהרבנים יתנו לי פתרונות שאוכל להתאים לפי המקרה שלי.
    למשל, אם תגידו לי שזה תלוי במקרה שלי: אם המקרה כך, אז זה מותר, ואם המקרה כך, אז זה אסור לחלוטין, ואם המקרה כך, אז ראוי להחמיר/להקל, וכו׳.
    הייתי רוצה להבהיר את הנושא כדי שתוכלו לענות על השאלה הזו ביתר קלות, אבל אני מעדיף לא לתת פרטים, כי זה קשה לדבר על הנושא הזה.

    תודה רבה.

  3. אם הבנתי נכון, זאת אומרת שזה אסור, או שזה ראוי להחמיר בזה, ואני צריך להסיר המשחק הזה מהמחשב שלי.
    זה נכון?

    תודה רבה.
    (ומחילה אם חזרתי הרבה פעמים על הנושא הזה).

  4. ומה אם מדלגים על השלבים של המשחק הזה שהם מכילים את הבעיה הזאת?
    האם זה יאפשר לעקוף את הבעיה?

    (ביקשתי החזר עבור המשחק הזה, אבל המנהלים לא רצו)…

    תודה רבה.