לא ילבש – בבגדי תינוק

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים .

האם זה בסדר להלביש לתינוק פחות משנה בגדים של בת ,? אם אפשר מקורות אשמח

לגבי שרשרת ענבריים ששמים לתינוק נגד כאבי שינים האם מותר מאותה בחינה ?

האם יש חילוק בין בפסוק שלגבר אסור דווקא שמלה ? ולאשה כל כלי גבר אסור ?

תודה רבה לרבנים

תשובה:

עד גיל שלוש אין בעיה ראה אגרות משה אבהע"ז ח"ד סי' סב, ובס' חינוך ישראל הארפנס סי' ג.

השרשרת הזו נראית לי אמונה תפלה אבל אין בעיה של לא ילבש.

שמלה הכוונה בגד, טכנית לגבר יש גם נשק וכדומה ומכאן השינוי בלשון הפסוק אבל לדינא אין חילוק.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ראיתי במילואים של מהדורת משנה ברורה "דרשו" (מהד' כסלו תשע"ז) שמובא בשם הגר"ח קנייבסקי בשם החזו"א שאסור אפילו להלביש תינוק בשמלת אשה וכן להלביש לתינוקת בגדי איש, ואומנם דעת הגר"ח קנייבסקי שעד גיל חינוך אפשר להקל בזה, וכן מובא שם שדעת הגרי"ש אליישיב שבקטנים יש להקל.
    אבל לפי החזו"א נראה שאין להקל בזה אפילו בתינוק…

  2. אכן לדעתי לזו הכוונה.
    בכלל, אין קשר היום בהבדלי צבעים, גבר שלובש ורוד היום לא עובר על לא ילבש כיוון שיש גברים שנוהגים ללבוש ורוד.