לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ילד שיחק עם הבתים של התפילין

שאלה:

תודה לרב על המענה,
ילד בן 9.5 ששיחק מסקרנות בבתים של התפילין והחלק הנוסף שיש בבית של הראש נפל מידו על הספה ,לא על הרצפה . האם צריך לעשות משהו או רק להסביר לילד להיזהר ושיש קדושה גם בבתים .
זוכרת שבעבר גם הבת הקטנה הייתה משחקת בבתים של התפילין או בחוטים בזמן שבעלי מניח .
האם זה נכון לומר לבעל להניח את התפילין במקום אחר ולא על הספה בסלון .
קרה מקרה שגם אני התיישבתי על הסלון ולא שמתי לב שהתיק של התפילין שם . לא ישבתי על התיק אלא ליד אך לא התישבתי בעדינות כי לא ידעתי שיש לידי תפילין .
האם בכל המקרים האלו צריך לעשות משהו או רק באמת לומר לבעל להניח במקום אחר?

תשובה:

לא הבנתי מה הכוונה החלק הנוסף שיש בתפילין של ראש. עכ"פ אם בתי התפילין – השחורים אותם מניחים נפל על הספה, תנו משהו לצדקה, אם הקופסאות הפלסטיק, זה רק תשמישי קדושה ולא צריך. ודאי יש להזהר בקדושתם ולנהוג בהם זהירות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעלי הניח תפילין כך שזה לא שהתפילין עצמם נפלו. הבתים היו על הספה . נפל משהו מתוך הקופסא מהפלסטיק אולי זה הבית אני לא יודעת . לתת צדקה ? כמה כדאי ? והאם הילד יתן או אחד מאיתנו ההורים?