הגשת תלונה לזרוע העבודה

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר על פי הלכה להגיש תלונה לזרוע העבודה על מעסיק (שאינו שומר תורה ומצוות) בגין הפרת זכויות עובד כמו הלנת שכר, אי הגשת תלוש משכורת וכו…
אני מדגיש מדובר בהגשת תלונה ולא בתביעה בבית משפט

תשובה:

שלום וברכה,

להגיש תלונה למשרד ממשלתי, אם למשרד יש כוח של שופט, דינו כערכאות ואסור. אם במשרד אין כוח שיפוטי, מותר להגיש תלונה נגדו. אבל צריך לשים לב לא לחתום על מסמך שנותן להם ייפוי כוח לתבוע בבית משפט שחתימה על מסמך כזה דינו כאילו הוא פונה לבית משפט.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שופט הוא חייב לפסוק לפי חוקי המדינה, ומשועבד לרשויות, ויש על זה דין ערכאות. אבל מנכ"ל שעשה תקנות מותר לתובעו שם, כמבואר בשו"ת רע"א שמותר לתבוע בבית דין של סוחרים, כיון שאין זה חיוב למערכת חוקים אלא תקנון של המקום.