הפסק לפני ברכת המזון

שאלה:

כשאוכלים ארוחה האם חובה לברך מיד ברכה”מ? או שמותר להתעסק בדברים אחרים כגון קריאת עיתון לדוגמה, ככל שמדובר באופן שנשארים לשבת במקום עם כלי הסעודה ואין חשש שכחה או שיעבור שיעור עיכול, רק מצד מצווה הבאה לידך אל תחמיצנה.

תשובה:

מסתבר שאם אכן אדם בטוח שכבר גמר וזהו, אין לעכב את הברכה מהטעם הזכרת, רק בדרך כלל אנשים משתהים קצת ושותים איזה כוס קפה וכדומה…