הנהגות יום החופה לחתן

שאלה:

שלום הרב,

שאלות:

ממתי עד מתי מתענים ביום החופה?
האם בליל ט"ו לט"ז או מעלות השחר של ט"ז?

*החופה בט"ז הזה בע"ה סמוך לירושלים בשעה 18:50 (השקיעה ב18:53, צאת כוכבים ב19:12)

האם את התחנון אני אומר בפעם האחרונה עד אחרי שבע הברכות במנחה של ט"ו או בשחרית/ מנחה של ט"ז – יום החופה?

האם מותר בשביל מידת החסידות וכפרת עוונות בכל זאת לומר תחנון ביום התענית של החופה?

האם מקבלים תענית במנחה שלפני יום החתונה?
האם התענית היא מלאה – כלומר, צום מים ומאכל?
תודה

האם מומלץ לי שאעביר את כל יום שלפני החתונה בלימוד ותפילה והתבודדות? אני מעדיף את זה על פני בילוי עם חברים, גם שרובם חילוניים ובמנהג זה לשתות אלכוהול וכדומה ואני רוצה להתייחס ליום בקדושה משום שקראתי שיום החתונה הוא יום בו נמחלין העוונות והוא יום טוב לתשובה בכללי.

האם יש סדר לימוד מומלץ לחתן ביום החתונה והתענית? פרקי תהילים מומלצים למשל? משניות? תפילות וכדומה

תשובה:

שלום וברכה ידידי, מתרגשים איתך יחד ממש ממש!

התענית מעלות השחר ועד לשקיעה או לאחר החופה, המוקדם שבין שניהם.

חובה להקדים את השקיעה בעשר דקות – רבע שעה, שלוש דקות לפני השקיעה לא יספיקו לכלום וצריך שהקידושין יהיו לפני השקיעה כדי שיהיה ברור מתי נעשו לגבי השבע ברכות.

המנהג הרווח שכיון שהחופה לפני השקיעה כבר בשחרית לא אומרים במנין שלך תחנון.

הכפרת עוונות הכי נכונה היא לעשות רצון ה', ואם חתן לא אומר תחנון, אז לא אומר… כמובן יש לך במנחה את הוידוי של יום כיפור שכל חתן אומר לפני אלוקי נצור.

לא צריך לקבל תענית במנחה יום קודם.

הצום כולל כמובן הכל, כמו כל צום.

ברור שיש להעביר יום זה בתפילה ולימוד וגם במנוחה! החתונה מעייפת מאוד וחשוב לבוא רעננים. אין סדר מיוחד, תלמד קצת תאמר תהילים, זה לא כל כך הרבה זמן, צריך גם להתארגן ולנסוע וכו'..

ברכות חמות מאוד, תזכו להקים בית מאושר שמח קדוש וטהור, בנים ובנות בריאים ושמחים וכל טוב כל הימים!

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תיקון לשאלה,

    הבנתי שמדובר בוידוי של יום הכיפורים במניה לפני אלקי נצור.

    איך אני אומר אותו כשאני מתפלל במניין? להתפלל עם כולם ואז כשאגיע לוידוי לומר אותו בקצב שלי מבלי לרוץ לסוף התפילה עם כולם לחזרת הש"צ? או שעדיף שאתפלל ביחיד?

    תורה הרב.

  2. להתפלל בציבור ולומר הכל במתינות, אם הציבור מגיע לקדושה באמצע שאתה בוידוי אתה אומר יהיו לרצון ועונה עמהם קדוש וברוך ואמן של הא-ל הקדוש, וממשיך להתוודות. אצל יהודי אף פעם תפילה ביחיד זו לא אופציה, זה קורה רק בשעת אונס גדול ה' ירחם.

  3. מזל טוב והרבה סעייתא דשמיא.

    כל פעם שיש יום ענק השטן מגיע להפריע. אין יום יותר גדול ועוצמתי בחיי האדם כמו יום החופה. וזה גם פעם בחיים. לשטן יש רעיון איך לגרום לאדם ”לפספס” את זה שיברח לו בין האצבעות. חברים, תמונות, תתעסק איתם ולא עם העיקר שזה ההכנה לבית של קדושה. כמובן שנותנים ”גם” לזה מקום. החברים חשובים. התמונות גם להם יש מקום. אבל לא לשכוח שזה לא העיקר וכמובן שלא להישאר ”רק” עם זה. העיקר זה ההתקרבות למי שהביא אותך ליום הגדול והקדוש הזה.