קנין בלי דעת מקנה

שאלה:

הזמנתי מזרון חדש לעגלת הילדים שלי אצל היבואן של העגלות. היבואן הודיע שיעביר לי את המזרון דרך חנות השוכנת בסמיכות לביתי (אותה חנות משמשת כנקודת איסוף עבור היבואן).
כשהגעתי לחנות, ראיתי שהיבואן הביא בטעות שני מזרונים. ואמנם, הייתי יכול לקחת מזרון אחד ולהשאיר את השני. אבל לאחר שכבר הביאו שני מזרונים, החלטתי לקנות את שניהם.
זו היתה שעת לילה, ולא הצלחתי ליצור קשר עם היבואן ולקבל את הסכמתו.
האם אני יכול לקחת את שני המזרונים ולהתחיל להשתמש בהם, ולהסתמך על כך שבודאי היבואן מעוניין למכור לי את המזרון, ולהודיע ליבואן מחר בבוקר שאני צריך לשלם על שנים ולא על אחד.
או שמא, לקיחת מזרון שהיבואן לא התכוון להקנות לי יש בה חשש גזל. שהרי לא היתה כאן "דעת מקנה" על המזרון השני.

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר והמזרנים מיועדים למכירה ונוח לבעלים שתקנה את המזרן, יש כאן הסכמה למכור ומותר לך לקחת את המזרן ולהודיע למוכר ולשלם לו בהקדם האפשרי.

בהצלחה.