קוביות בדידים בשבת

שאלה:

ברצוני ללמד בשבת (כדרך של למידה בהנאה) את הילד הקטן חיבור וחיסור על ידי שימוש בקוביות בדידים (מעין 10 סוגי קוביות שונות העשויות מפלסטיק המייצגות כל אחת ספרה שונה עד 10, היה נהוג ללמד בבתי ספר בעבר וכיום לא נפוץ). האם מותר?

תשובה:

עצם הלמידה באופן זה כיון שאינה נעשית על ידי כתיבה או באופן שעשויים להגיע לכתיבה, ולימוד זה נעשה לחכמה בעלמא ולא כהכנה לחול – מותר. רק צריך לברר אם הבדידים הללו אינם מוקצה. בזמנו זה היה בעצם לגו, ובלגו אם הוא עשוי להשאר ימים רבים ומחובר בחוזק יש בו חשש מוקצה, אז הכל לפי הענין מבחינה זו.

שבת שלום.