כמה צריך לחשוש לשמירת הגוף?

שאלה:

רציתי לשאול לגבי עניין במזגן, בנוהג הוא שיש מעין תושבת למזגן מחוץ לחלון ,שעליה מונח המזגן, והוא יושב שם , על פי ההוראות מחברים את המזגן עם ברגים לתושבת לחיזוק שלא תזוז, ראיתי בכמה מקומות שאין שם חיבור ברגים כלל, ששאלתי את המתקינים הם אומרים ,שאין חשש בהיות שמשקל המזגן כבד ואינו יכול לזוז כלל ואפילו מניחים ללא ברגים לכתחילה, והברגים הם רק לחיזוק לדבריהם כך שאין מצב כלל שיזוז או יפול במקרב קיצון כמובן החשש הרחוק שאולי יש סיכון שהמזגן יפול , (כמו כן קראתי שיש תושבות מברזל חלוד ממזגנים ישנים של עשרות בשנים,שיש טוענים שיכולים ליפול באיזה זמן, ובכלל על כל עניין של בנייה ישנה או גדר ישנה שמתפוררת או דלת עם חלודה וכו' שאולי יהיה חשש סכנה לאדם, האם מוטל לתקן דבר זה, או שלא חוששים לדבר שהוא רחוק מאד מהמציאות , ולא מצוי כלל)השאלה היא האם זה בכלל סכנה של לא תשים דמים בביתך? ויש לתקן , ולחזק , או שאין חשש כלל בהיות שאין דבר זה יכול ליפול כדבריהם ונוהג הוא שאין קורה במציאות דבר כזה . בברכה.

תשובה:

מה שלפי דעת המומחים אין בו צורך [ובמזגן מקובל שבמקום שאין רוח לא מתקינים עם ברגים] אז אין צורך, אבל כאשר יש חשש, כי חלוד או כי יש רוח, אז כמובן יש לשים לב ולשים, הכל לפי מנהג העולם הזהיר וחוות דעת המומחים לדבר. כל התנהגות רגילה ומחושבת די בה, ומה שמעבר זה כבר בגדר שומר פתאים ה'.