הפרת שבועה שלא ברצון

שאלה:

היי, נשבעתי בגלל לחץ רב שהייתי בו שאני לא אסתכל יותר על עמוד באינסטגרם של מישהי ועל תמונות שלה. כשחבר שלי הראה לי תמונות מהנשף שלו אותה הילדה הייתה בתמונות והסתכלתי בטעות יש לציין שלא ראיתי תמונות שלה בכלל ושכחתי מהשבועה באותו רגע כי הוא דפדף וראיתי וגם לקחתי לו את הפלאפון וזה אלבום של תמונות ככה שיש הרבה תמונות ביחד והיא הייתה בחלק מהם. האם זה נחשב שהפרתי את השבועה? גם אם זה היה בטעות? בנוסף, נשבעתי שאם אראה את תמונות שלה באינסטגרם יקרה לי משהו רע חלילה יש משהו לעשות? האם יקרה משהו רע חלילה?

תשובה:

אכן זה נקרא לעבור על הנדר וזה דבר חמור, יש לחזור בתשובה על כך ולהבא לא לנדור בכלל, זה לא דבר שעושים אותו.

לא יקרה לך שום דבר, אבל צריך לחזור בתשובה עלח חוטא של הפרת הנדר.

בשורות טובות ושבת שלום.