תקלות שהתגלו אחרי קניית הרכב

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רכשתי רכב לפני שנה וחצי בערך וכעבור שנה החלטתי למכור אותו מכרתי והקונה פנתה אלי בשאלה אם ידעתי על בעיות במנוע כי שבועיים אחרי שקנתה היו לה בעיות במנוע והיא הוציאה כבר 5,000 שח ולא מוצאים את הבעיה. אני לא שיקרתי לה כמובן ולא הוניתי אותה אמרתי את האמת.
האם יש מקום שאשתתף איתה בהוצאות?
הבעיות התחילו לה בסמיכות למכירה (שבועיים אחרי)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ידוע לך שהייתה בעיה בעת המכירה, אינך צריך להשתתף בהוצאות תיקון הרכב.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שרוכש רכב יש שנייה והתגלה קלקול, אם הקלקול היה בעת הקנייה הרי זה מום במקח, ובטל המקח. אם הקלקול לא היה בעת המקח אלא נוצר אח"כ, כיון שבכל מוצר יד שנייה יש אפשרות שהמוצר יתקלקל אחר זמן מועט, לא ניתן לבטל את המקח, והקלקול נעשה ברשותו של הקונה, ומזלו של הקונה גרם.