לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילת הדרך וברכות השחר לנהג שעובד בלילה וישן ביום

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ברצוני לשאול, אני עובד כדרייבר (נהג)בלילה וישן
ביום,
1. לגבי תפילת הדרך מתי לומר בבוקר או בלילה, ואם אמרתי בלילה והמשכתי בבוקר להסיע והתפללתי שחרית רקב 8 לדוגמה, אני צריך לומר שוב ,או שזה הולך לפי השינה שלי?
2. לגבי ברכות השחר ,אני ישן ביום במקום בלילה,אני יכול לכוין שזה יהיה בשביל הבוקר ואז אני יכול לומר אלוקי נשמה ואת כל הברכות, מה הדין לגביי לגבי ברכות השחר?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

תפילת הדרך אתה אומר בלילה כאשר אתה יוצא וכל עוד אתה אמצע הדרך, לא משנה שכבר נהיה יום לא אומרים שוב. חזרת הביתה ישנת ויצאת בערב הבא שוב לדרך, אתה אומר שוב תפילת הדרך.

את ברכות השחר אומרים רק בבוקר ולא בלילה. לגבי מי שהיה ער כל הלילה, איך מברך, עיקר הבעיה היא רק באלוקי נשמה ומעביר שינה, השאר מברך [ברכות התורה רק אם ישן ביום] ראה כאן בהרחבה.