שמירת נגיעה

שאלה:

הי שלום.
אני מגדירה את עצמי דתייה , התחזקתי מגיל 17 בערך
היום אני בת 25. יש לי בן זוג מושלם גם דתי
הבעיה היא שאנחנו לא שומרים נגיעה , בהתחלה ניסינו ונפלנו ואז כבר התחלנו לקבל את המצב ואנחנו כבר מקיימים יחסי אישות.
אני מאוד רוצה להתחזק ולהתחיל לשמור איך עושים זאת? ואיך אפשר לשכנע גם את הבן זוג ?
האם אפשר לדעת מה ההשלכות בנושא שפיכת זרע לבטלה?
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני מרגישה חוסר חיות,בלבול,לחץ ועוד תחושות שבחיים לא הרגשתי. האם זה כתוצאה מהאי שמירת נגיעה ?

תשובה:

שלום,

 קראתי בכאב רב את שאלתך. שמירת הטהרה היא אחד מיסודות היהדות, אי שמירת נגיעה, כלומר קיום יחסים בימי נדה שכן אני מניח שאת לא מקיימת הליך טהרה ושמירת ימי נדה וטבילה, איסור זה עונשו כרת, או איסור חמור. ומעבר לכך, אם שואפים להקים בית יהודי, חייבים להקים אותו על אדני הקדושה והטהרה. לכן הדבר הראשון באופן המידי הוא לשוחח על כך עם החבר ולומר לו שיש אלוקים בשמים והוא נתן לנו תורה, וקיום יחסים שלא במסגרת נישואין תוך שמירת טהרה הוא תועבה אצלו ואנחנו מאמינים בו ורוצים לקיים רצונו. זה חייב להיות מוחלט. במקביל תחליטו, אם היוון שלכם לנישואין, עשו זאת, אתם כבר בגיל מתאים, אם לא, אז אין מטרה לקשר הזה. אינני יכול לקבוע ממה בא הלחץ והבילבול, אבל הגיוני שכאשר אדם חי בתחושה נכונה של עשיית הלא טוב בעיני ה', הדבר גורם לעומס רגשי, את יודעת מה טוב ונון וכואב לך עמוק שאת לא מקיימת, וזה אכן לא טוב בשבילך.

נתפלל להצלחתכם, ובכל מקרה זה ענין כבר להיום, לא לדחות את השיחה וההחלטה הזו.

בשורות טובות.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1