שמונה עשרה עם הציבור או סמיכת גאולה לתפילה?

שאלה:

שלום.
אם אני נמצא בקצב של הציבור בתפילה אך בקריאת שמע אני מאבד אותו והוא כבר מגיע לתפילת שמונה עשרה כאשר לי יקח עוד מעט זמן מה עליי לעשות?

תשובה:

אין מה לעשות, לא מדלגים בברכות קריאת שמע. בודאי בשחרית.

אמנם לא מזמן ראיתי פסק מחודש של הגרצ"פ פרנק, שלגבי תפילת ערבית ששם תפילה בציבור חשובה יותר מסמיכת גאולה לתפילה, הוא הורה לסיים קריאת שמע ואז לעמוד לתפילה עם הציבור, ואחרי שמונה עשרה לומר ברכת אמת ואמונה. אבל בשחרית ששם סמיכת גאולה לתפילה עדיפה על תפילה בציבור, לא יעשה כן.

מדוע אני אומר שזה חידוש בעיני? כי מה שמצינו שסמיכת גאולה לתפילה בערבית חשיבותה פחותה מתפילה בציבור, הוא במקרה שאדם מתחיל עם תפילת שמונה עשרה וכל ברכות ריאת שמע וקריאת שמע עצמה אומר אחרי שמונה עשרה, אבל כאן נמצא שקרא קריאת שמע שלא בברכותיה, ומי אומר שתפילה בציבור גוברת גם על החיוב של אמירת קריאת שמע על סדר הברכות וגם סמיכת גאולה לתפילה יחד?

אבל עכ"פ אלו דבריו, וכאמור רק בערבית.