מעשר כספים – שכר למטפלת

שאלה:

שלום רב,

הילדה שלנו נמצאת אצל מטפלת, ופעמיים בשבוע אנו נאלצים לשכור בייבי סיטר שתאסוף את הילדה מהגן ותשמור עליה למספר שעות.
המטפלת הציעה לנו להאריך את שעות הגנון באותם ימים תמורת סכום שגבוה משמעותית ממה שאנו משלמים לבייביסיטר, והוסיפה שהיא עושה זאת כדי להעביר את אותו סכום כסף לבנה האברך.

שאלתי היא, האם ניתן לחשב את ההפרש בין הסכום שהיינו מוציאים על בייביסיטר לסכום המוצע, כמעשר כספים?

תשובה:

ברגע שזו התחייבות כספית ושכר עבודה, ורק כך היא מסכימה לעבוד, אז מבחינתכם אתם משלמים שכר עבודה ולא נותנים צדקה. אם היא היתה נוקבת בשכר יותר נמוך ומעבר לכך אתם לא חייבים רק היא מבקשת עוד צדקה לבנה, זה בסדר, אבל אני מבין שלא בזה מדובר…