העסקת גוי באתר אינטרנט בשבת

שאלה:

שלום וברכה!
יש לי אתר לחו"ל שנותן שדרכו ניתן לקבל יעוץ אונליין (יעוץ וטרינרי) דרך התכתבות בצ'אט. ההסכם שלי עם הרופאים שהם מקבלים 50% מהתשלום על העסקה. אין לי איתם חוזה, הם בעצם עצמאים שעובדים דרך פלטפורמה שלי. רק שאני אומר באיזה שעות כל אחד יכול לעבוד (כמו משמרת).
האם אני יכול לקבל עובד גוי ותת לו משמרת שבת, בהסכם שהוא יקבל את 50% מהעסקה? כרגע התשלום עובר לחשבון שלי, ואחר"כ אני משלם להם, אבל אני יכול לעשות שזה יעבור גם לחשבון שלהם.
האם זה מותר?

תודה רבה!

תשובה:

אסור בהחלט משתי סיבות, ראשית יש בזה ענין של שכר שבת, הרי אתה מרויח מהמשמרת שלו, ושכר שבת אסור. שנית, כיון שהפלטפורמה היא שלך הוא בעצם שליח שלך, ואסור להעסיק שכיר יום בשבת.

הדבר היחיד שניתן בדוחק לעשות, באופן שאם לא תפעיל את האתר בשבת גרם לך נזק ממשבר אמון של לקוחות שאין להם מענה קבוע, זה למכור בחוזה ברורה את האתר לשבת לאותו רופא גוי, ובאופן שגם אין חשש מראית העין, כלומר ידוע שזה שלו, הדבר כתוב בדף הבית וכדומה [או במידה ולא ידוע שזה של יהודי זה גם טוב לענין זה], ואז הוא הבעלים בשבת, והוא רק משלם לך שכר על המוניטין ביום זה. זה חייב להיות חוזה תקף משפטית.