ללמוד משניות לעילוי נשמתי?

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום,
אני איש תורה ועבודה כל ימי חיי ( למעט התקופה שההיתי בחור ישיבה) מקפיד על לימוד יום יומי בכל זמן פנוי. אבי זצ"ל היה נוהג שכל מי שנפטר הוא היה לומד משניות לעילוי נשמתו כל יום במשך ה 12 חודש וכך גם אני נוהג. לפני שבוע קברנו את אח של אבא שלי שלא היו לו בנים רק בת אחת שלא דתיה. וכמובן לפי המנהג שקיבלתי אני לומד כל יום פרק עד ארבע פרקי משנה ולאחר מכן מתפלל עבורו. לאחרונה עבר בי המחשבה שמכיוון שאני חשוך ילדים, אולי כדאי להמשיך ללמוד פרק או כמה פרקי משנה עבור עילוי נשמתי לאחר שאפטר מהעולם. או מכיוון שאני כבר לומד ש"ס ופוסקים אין צורך לשנות את סדר הלימוד?

תשובה:

שלום ידידי, למד ש"ס ופוסקים ובעזרת ה' תראה חיים שמחים ומאושרים לאורך ימים ושנים טובות. לימוד תורה בעיון ובהעמקה לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא הוא הזכות הגדולה ביותר שאדם יכול לקחת איתו לאחר מאה ועשרים לחיי העולם הבא.

בשורות טובות.