הלשנה בעירייה על עבודה באתר בנייה ללא גידור

שאלה:

בחצר לידי בונים בית הטרקטור שבר את הגדר בין החצרות בטעות הם מתכננים לבנות גדר חדשה אבל כרגע הבית שלי פרוץ לאתר הבניה משמע פועלים ערבים יכולים להכנס לחצרי וסתם הרגשה פחות טובה כל פניותי שיגדרו את הגדר במשו עד שיבנו לא נענות
שאלתי על פי חוק חיבים לגדר את אתר בניה
האם אני יכול להתקשר לעיריה שיש כאן אתר לא מגודר וכך העיריה תחייב אותם לגדר
יתכן שיצא להם צו הפסקת עבודה ונזקים נוספים .

תשובה:

שלום וברכה,

כיון סכנה לחפור ולבנות ללא גידור של האתר, ובנוסף הם מזיקים אותך על בנייה כזו, לכן אתה צריך להתרות בהם תחילה שאם לא מגדרים את המקום ומתקנים לך את הגדר אתה מלשין עליהם לעירייה, ואם לא יצייתו להתראה מותר להלשין אותם כדי למנוע סכנה גופנית או סכנה ממונית.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב גבי מי שעוסק בזיוף מטבעות ומסכן את בני העיר, יש להתרות בו תחילה ואם לא ישמע מותר להלשין אותו.