שיחק בממון חברו והרוויח

שאלה:

שלום,

אם ילד לקח בלי רשות קלפי משחק של ילד אחר ושיחק בהם והרוויח על ידם קלפים אחרים האם הם שייכים לבעל הקלפים או לזה שהשתמש ללא רשות?
(יכול להיות שהקלפים לא שייכים בכלל לילד אלא לאביו אבל רוצה לדעת באופן עקרוני)

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הרווח שייך לילד שהרוויח ולא לבעל הקלפים. כיון שהרווח הוא קלפים נוספים, הרי הם של מי שפעל והרוויח.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רצב סעיף ז מבואר שאם לקח כסף פיקדון של חברו והרוויח בהם, בים אם השתמש ברשות בין שלא ברשות, הרווח לבעל המעות.