צוואה לטובת הבן זוג

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני רוצה לערוך צוואה על פי ההלכה
רק ביני לבין אשתי
שעניינה מי שיפטר ראשון יוריש את כל ממונו לבן זוג שנשאר בחיים
בגלל הבעייה שיש בחוקי המדינה בענייני ירושה
שהילדים יורשים בשותפות עם הבן זוג שנשאר בחיים חצי חצי כך שהם מקבלים 25% מהנכסים דלא ניידי
אבל הבעייה שצוואה בבית דין אין תופסת על פי חוק מכמה סיבות
ואם אעשה אצל עו"ד לפי חוקי המדינה יהיה בעיות הלכתיות
מה עליי לעשות
האם יש פתרון
בלי שאעשה שתי צוואות
הלכתית ובערכאות
תודה על האתר המדהים מלא וגדוש תורה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק לא צריך לערוך צוואה אצל עורך דין, וכן לפי חוק אם אתה יכול לכתוב צוואה ולהחליט מה לעשות עם הנכסים, ואז לא יקבלו היורשים לפי החוק אלא לפי רצונך. חושב שתעשה צוואה בבית דין כדי שהצוואה תהיה תקפה לפי הלכה. את הצוואה אתה מפקיד ברשם הירושות [בבית משפט] ואז הם פועלים לפי הכתוב בצוואה.

ניתן לערוך צוואה אצלנו – אתר דין.

בהצלחה.