כשרות מכונת גילוח

שאלה:

שלום כבוד הרב האם חייב כשרות למכונת גילוח?

תשובה:

שלום וברכה

לדעת רבים מפוסקי זמנינו יש חשש גדול ברוב מכונות הגילוח של השחתה הנחשבת תער, ולכן יש לקנות רק עם הכשר, יש היום מכונות בהכשר הרב  גרוס ובהכשר הרב דביר, יש גם סכינים כשרים המתלבשים על דגמים מסוימים של מכונות פיליפס, אפשר גם לקנות סכינים אלו ולברר על איזו מכונה הם מתלבשים ולקנותה.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. אינני בקי בעצמי, דיברתי עם הרב סיאני עכשיו והוא ממליץ על המכונה הישנה של הרב גרוס, ששם הרשת עבה יותר מהחדשה. אני מניח שגם החדשה בסדר זה גוף רציני, אבל אינני יודע בעצמי.