אבלות על גוזלים

שאלה:

בס"ד
א'-האם צריך להיות אבלים על ציפורים שנפטרות?
ב'-נפטרו היום בבית שלי גוזלים ונגעתי בהם והאכלתי אותם אתמול וגם היום ורק היום הם נפטרו אז הבנתי שאני טמאה כי נגעתי בהם והאכלתי אותם והרמתי אותם הרבה זמן וגם הבנתי שזה עד הערב אז עד הערב הזה? (6.9) או הערב מחר (7.9)?
ג'- וגם נגעתי בחפצים כמו דלת והמתג של האור וישבתי על כורסא גם אז מה צריך לעשות איתם? לחטות אותם? ומה עם הכורסא אפשר לשבת עליה? ד'-וגם טמנו אותם באדמה מתחת לבית שלנו אבל בלי הספד או משהו ח"ו כמו בני אדם, רק טמנו, האם זה מותר בכלל? תודה וערב טוב.

תשובה:

אין שום צורך להתאבל על בעלי חיים שמתים, אגב עופות שאנחנו אוכלים גם חיו ונשחטו לצורך אכילה ואין לזה כל משמעות. טבעי שאנשים לפעמים נקשרים לבעלי חיים וזה מצער, אבל אין בזה ענין דתי.

כל עניני טומאה וטהרה שהזכרת אינם רלוונטים היום, זה נוגע רק לענין כניסה למקדש, היום בלאו הכי כולנו טמאי מתים שזו טומאה חמורה יותר וגם היא לא נוגעת לנו למעשה.

בשורות טובות.