ברכות התורה למי שקם לתיקון חצות

שאלה:

שלום וברכה,

ברצוני להתחיל לומר תיקון חצות. רציתי לשאול אם לדוגמה הלכתי לישון ב 23:00 וקמתי ב 3:00, כיצד עליי לפעול? האם לומר קודם את ברכות התורה ואז את תיקון חצות?
אני מתפלל בנוסח אשכנז(ספרד)

ברוכים תהיו בכל

תשובה:

שלום וברכה

אם בכך סיימת את שנת הלילה שלך בודאי יש לברך, ואז בבוקר לא מברכים שוב, אם אתה חוזר לישון, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין בשביל תוספת קולא מאחר ולפעמים הציור הוא מחלוקת הפוסקים-, שמדובר לא בלימוד תורה ממש,אלא הכל הוא בתורת תפילה.וכגון שאומרים לפני ברכת התורה,וכמובא ברוב סידורים וגם חשובים ביניהם,פסוקי -תורה ציוה לנו,שמע בני,וראשית חכמה ואתם הדבקים.וגם יש מקומות שמבקשים הסליחות מוקדם אומרים רק אחרי זה ברכת התורה -ומצרפים ( שזה כמובן מחלוקת)שהסליחות הם בתורת תפילה מאמרים.וכמובן שבדאפשר עדיף להגיד לפני.