חובת השבת שכר עבודה ששולם בטעות בסכום גבוה מהמגיע

שאלה:

שלום,

אני עובדת בגוף אקדמי מסוים, שהינו עמותה (ולא חברה/תאגיד), בשיווק פעילות כלשהי שלהם.

אני אמורה לקבל מהם משכורת לפי שעות, על סמך דיווח שעות שאני מעבירה להם מדי חודש.

התברר לי, שבאחת המשכורות דיווחו ושילמו לי עבור מס' שעות כפול מזה שדיווחתי. לדוגמא – דיווחתי על עבודה של 24 שעות בחודש, וקיבלתי שכר עבור 48 שעות.

יש לציין, שבפועל עבדתי מס' שעות גבוה מזה שאני מחוייבת לו מכוח חוזה ההעסקה שלי.

כעת, לאחר שהמשכורת ששולמה לי לפי מס' שעות שגוי כבר נכנסה לחשבוני, האם אני צריכה להעמיד אותם (את העמותה) על טעותם, ולהחזיר להם את תשלום המשכורת ששולם ביתר?

(אם זה רלוונטי, הסכום שקיבלתי מעבר למה שמגיע לי הינו כ-900 ש"ח נטו)

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

עלייך להודיע להם שהייתה טעות במשכורת והם יפסקו לך אם להחזיר את הכסף או שהם מאשרים את הטעות.

בהצלחה.

מקורות:

מחובת העובד להודיע על הטעות משום מצוות השבת אבדה, והמעסיק יחליט אם לוותר על הטעות או שמא היה זאת בכוונה, אבל ודאי שיש לברר תחילה אם מדובר בטעות ואם צריך להחזיר.