לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגבלות בטיפול זוגי

שאלה:

שלום. אני מטפל בהתמכרות למין ובפגיעות מיניות בציבור החרדי. בעבר עבדתי ב״שלום בניך״ בבני ברק, והיום אני מטפל באופן עצמאי. אבקש לדעת מה ההגבלות שלי לגבי מטופלים שעברו ועדיין עוברים עבירות (שאלו הם חלק גדול מהמטופלים שלי). לדוגמא: האם מותר לי לטפל בזוג, כאשר האישה בגדה בבעלה, ולמרות האיסור הם החליטו להמשיך את חיי הנישואין שלהם?

תשובה:

שלום רב,

תראה, אם מגיעים זוג שאומרים לך שניהם, האישה היתה עם מישהו אחר והבעל יודע זאת ומאמין לה לגמרי ובכל זאת מעוניינים להמשיך, לענ"ד זה מאד בעייתי. שהרי אתה נדרש לסייע להם להמשיך לחיות באיסור. אולם אם האישה אומרת שהיא היתה עם מישהו אחר והבעל אינו יודע, למרות שזה גם בעייתי עבור האישה שהרי לדבריה עליה לפעול להתגרש, אבל אולי במקרה כזה אתה אל צריך להכניס ראשך לעניין ומותר. למעשה, לעניות דעתי כאשר יש מצב שברור שהם ממשיכים לחיות באיסור, אני לא רואה אפשרות שיהיה מותר לך לסייע להם, שהרי כל העבודה שלך במקרה כזה מוגדרת גם כסיוע לבני הזוג לדעת לצלוח את מה שאירע ולהמשיך ביחד. וזה ממש אסור.