בדיקת תפילין – דקדקנות יתר?

שאלה:

שלום הרב,

שנה שעברה, במשך שנה הנחתי תפילין שהתבררו פסולות, לבדיקת תפילין בזמנו הגעתי מתוך דחף פנימי או אינטואיציה שמסתבר הייתה נכונה.

לאחר מכן רכשתי תפילין חדשות וכשרות שעברו בדיקות, בהמה דקה, לפני כחצי שנה ושוב מתעורר בי דחף לפנות לבדיקת תפילין. למרות שרכשתי הפעם במקום אמין שעורך בדיקות.

האם יש צורך או שזו אובססיה שהתפתחה בי בדבר כשרות התפילין כי נכוותי בנושא?

גם נושא הכלכלי מתעורר – הבדיקה עולה כמה מאות שקלים, ואני חושש שאולי יש פגם התפילין שידרש לתקנו או לקנות חדשות שזה יביא להוצאות לא צפויות.

תודה הרב

תשובה:

אם יש לך תפילין בהמה דקה יש מקום לבדיקות תכופות, סיכוי טוב אפילו לפגם חיצוני שפוסל את התפילין. תתייעץ עם הבודק אם לפי חוות דעתו יש מקום לבדיקה נוספת, אני מניח שמעיון חיצוני כבר יוכל לומר לך. לא כדאי לקנות תפילין בהמה דקה בזמנינו שמצוי לכל דורש תפילין בהמה גסה מהודרות וטובות. תפילין בהמה גסה שקנית במקום טוב ומהודר, אין צורך בבדיקה כלל אלא אם כן יש איזו רעותא, נפלו למים או היו הרבה זמן בשמש וכדומה.