איחור בווסת – איך נוהגים?

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
שבוע שעבר לפי החישובים של אשתי היא הייתה אמורה לקבל מחזור ביום ראשון , עבר שבוע ימים והגענו לשבת ועדין היה איחור במחזור שלה , אני והיא לא קיימנו יחסי אישות , אבל התקרבנו אחד לשניה.
לציין שרק היום בבוקר היא קיבלה ווסת.
השאלה שלי היא כך:
האם מותר לקיים יחסים-אישות ?
האם מותר לעשות הכול מלבד קיום יחסי-אישות ?

תודה רבה

תשובה:

אחרי שחלפו ימי הפרישה ואין מחזור, מותר לקיים יחסי אישות, אבל לכתחילה ראוי לעשות בדיקה בעד לפני תשמיש או לכל הפחות קינוח בטישיו לדעת שלא התחיל במקרה משהו, וכך המנהג. ראה סי’ קפו פתחי תשובה ס”ק ב, אף שמובא שם בש”ך שמדינא אין צריך בדיקה כלל. כמו כן, החכם עיניו בראשו בענין זה שאם מתחיל כתמים וכדומה שמסמנים לנו שעוד מעט זה יבוא, אף שעדיין הם טהורים, להמנע מיחסים ולהזהר ולראות אולי מתחיל משהו.

ברכה והצלחה