ocd

שאלה:

בס״ד
שלום רב אתה מכיר את הסיפור שלי אני מאמין כבודו הלילה הייתי בשיעור תורה ויש לי חרדת קהל ופחדתי שיפנו אליי והיו לי מחשבות ואולי דיבורים שאם לא יפנו אליי אני אעשה כך וכך או מצווה מסוימות או יעלה בתספורת אחת מהמספר ויכול להיות שהתכוונתי פעם אחת נגיד לעלות במספר בתספורת אחת אני לא יודע אבל עכשיו נגיד אני לא רוצה לעשות את זה ואני לא יודע אם באמת רציתי לעשות אולי חשבתי אחרי זה והתחרטתי או שזה נגמר התחרטתי אפילו שבעניין של נדרים אני כבר פחות אבל אתה מכיר את כל השאלות שליי ואני מפחד שאם אני לא אעשה את זה זה לא טוב או יקרו דברים רעים

תשובה:

אין כאן שום נדר. אבל אם במקום של הפאות אתה לא משאיר 5 מ"מ חובה גמורה לעשות זאת בלי שום קשר לנדר. יש עוד דינים בתורה חוץ מנדרים, וביניהם איסור הקפת הראש.

שבת שלום.