חינוך ילדים לשמירת נגיעה

שאלה:

מאיזה גיל מתחילים לחנך את הילדים לשמור נגיעה? ואיך מסבירים להם? מה מנמקים? ומה עונים לשאלה של למה ומה הבעיה?

תשובה:

שלום וברכה

קשה לתת בזה הגדרה ברורה, כשמרגישים שזה כבר לא מתאים, נניח גיל שש שבע אומרים להם שזה לא צנוע. ילד לא שואל הרבה שאלות, הוא יודע שזה לא צנוע וזהו. אנחנו חושבים הרבה בבחינת יוסיף דעת יוסיף מכאוב, ילדים מקבלים הנחיות בכל הנוגע למה הנהגה יפה ומה לא כל הזמן בכל התחומים, וגם זה מתחבר לם בטבעיות עם כל הענין. אף ילד לא שואל למה זה לא יפה לאכול עם הידים, הוא רגיל שזה לא יפה וזהו, כך גם כאן.

שבת שלום ורוב נחת.

מקורות:

ראה בספר גן נעול פרק טז סעיף לט שכתב שהאיסור משהגיע לגיל ט שנים שכן כתב בגר"מ גרוס באום אני חומר ח"מ סי' תרו אות לג ויעויין שם בפרק ד סעיף כז ובפרק ז סעיף כד שהביא שיטות שאפילו יותר מקודם מגיל זה. וכן כתב שם שפשוט שיש איסור זה ודין חינוך גם בקטנה דמאי שנה מקטן דהא אף אישה מוזהרת על נגיעה כמו שכתב שם סעיף כט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הילד שלי חגג לאחרונה את יום הולדתו השמיני. כשאמרתי לו שהוא כבר גדול הוא אמר לי שהוא עדיין לא בן תשעה. ורק שנה הבאה יהיה אסור לו