חיזוק בחודש אלול לאדם נשוי ובעל משפחה

שאלה:

אני מאמין שכל רווק שעבר למצב של נשוי וכן אבא, או אדם שהיה ספון רק באהלה של תורה ופתאום יצא לשוק העבודה, מרגיש בימים אלו קצת קושי מסויים.
עבודת אלול של בחור ישיבה זו לא של אברך. וכ"ש לא של אברך עם ילדים.
עבודת אלול של נשוי שהיה אברך זו לא עבודתאלול של אברך שיצא לשוק העבודה.
באלול בחור מתנתק…. מתקדש מתעלה….
גם אברך יכול, בתחומים שהוא צריך… אבל יותר מידי מרגיש שעולם כמנהגו נוהג מידיייייי מכדי להתחזק….
בפרט שהילדים עכשיו חזרו למוסדות הלימודים.
נכון שזו חלק מהעבודת השם שלנו. להיות בסופר, ולהוציא את הילדים מהמוסדות ולתקן דברים שהתקלקלו, ולעזור בבית וכו'.
אבל עדיין האוירה שונה.
בחור בערב ר"ה תופס גמ' עד כניסת היו"ט.
אברך מרגיש כבעל קייטרינג…..
שוב איני תוהה על אלפי ורבבות המצוות שאנו מקיימים כבעלי משפחה. אבל אולי כיוון איפה להרגיש את החיזוק….

תשובה:

שלום וברכה

אתה צודק מאוד, אבל לא ממש מדייק בעיני. ואסביר: אצל בחור נכון שיש הרבה כלי עזר חיצוניים, אבל אצל בעל משפחה, אדם מתבגר, אב לילדים, אדם שיש לו קשיים והתמודדויות וכו', הרגש הפנימי, המבט על חיים, הרבה יותר עשיר ועמוק. ולכן גם אם חיצונית קל לבחור להתעורר, אצל אדם בעל משפחה אב לילדים וכו', הרגש שיש עמוק פנימי ואמיתי יותר. לא לחינם הצריכו חכמים בעל תפילה בימים נוראים מעל גיל מסויים ועם בנים… ודוקא את הפנימיות הזו שאין בה שם דבר נוצץ, את זה בורא עולם מבקש מאיתנו, שנתקדש בתוך כל חיי העולם הזה ונגיע לעומק הנפש הפנימית שלנו.

שנזכה לעלות ולהתעלות, ונכתב כולנו בספר החיים לשנה טובה ומתוקה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני מבין מה שהרב אומר.
    אבל אני מתכוון, דברים שבתור בחור אתה אומר "זהו אלול לא מתעסקים בשטויות, או אפילו בדברי היתר, כעת צמודים לסטנדר" ואין פה חשש של שיבוש או חומרא יתירה. אתה מוותר בימי אלו על הרבה דברים ומעדיף להחמיר בביטול תורה.
    בתור אב משפחה – בעל בית. זה אחרת.
    הספיקות גדולים יותר. כל חומרה בעניין לימוד תורה גובלת בבעיות אחרות.
    אני לא מדבר על להוציא את הילדים מהמוסדות בדוקא. אפילו בדברים אחרים, בכל מקרה אחרי עבודה נשאר לא זמן גדול לפעמים, ואתה נבוך איך להוסיף עוד ועוד…

  2. נכון מאוד, הנסיונות נעשים קשים יותר אבל לא בגלל שאנחנו בירידה, אלא בגלל שעלינו כיתה, ועכשיו נדרשת מאיתנו מלחמה יותר מורכבת מכל ההיבטים…

  3. ב"ה
    הרבה אנשים יחידים יושבים באלול לבד ומתפללים מתי יגיעו למצבו של אותו בעל בית אב לילדים…זכות שיש אשה זכות שיש ילדים זכות שיש עבודה… זכות לחיות בעולם הזה בתור יהודים יראי שמים.. שיהיה הרבה נחת