ריבית בהלוואה של נסיעה בודדת

שאלה:

שלום הרב,
פעם כשהייתי באוטובוס מישהי ביקשה שאשלם עליה כי הרב קו שלה לא עבד, הנסיעה עולה 10 ולכן היא החזירה לי 10 שקלים, עכשיו נזכרתי שבגלל שיש לי הנחת נוער זה עלה לי חמישה שקלים, האם יש בזה איסור ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם החברה שילמה מיד באוטובוס אין איסור ריבית, כיון שלא הייתה כאן הלוואה אלא שילמה מיד. אבל אם היא שילמה בפעם אחרת הרי זה הלוואה ויש בזה משום איסור ריבית. כיון שמחיר של נסיעה של ילד הוא מחצית מדמי נסיעה רגילה.

בהצלחה.

מקורות:

בעבר ילד שהיה משלם במזומן נסיעה בודדת היה משלם מחיר מלא ואם קונה כרטיסייה של מספר נסיעות מקבל הנחה, ואז היה ניתן לדון מה מחיר של נסיעה בודדת. אבל כיום אין אפשרות לנסיעה בודדת, והמחיר הוא מחצית מדמי נסיעה רגילה, ולכן הפירעון צריך להיות מחיר של נסיעה של ילד שזה חצי מעלות הנסיעה.