לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סעודה ועליה לקבר ב11 חודש עדות המזרח

שאלה:

שלום רב

אני רוצה לברר לגבי פטירת קרובת משפחה עבור בני המשפחה.

תאריך הקבורה והפטירה העברי היה ל כסלו תשפ"ב, תאריך עברי 4.12.2021.

עדות המזרח נוהגים ב11 חודש לבצע סעודה.

מה התאריך העברי והלועזי שבו צריכה להתבצע סעודת 11 חודש ועליה לקבר?

תודה

תשובה:

ל' תשרי 25 לאוקטובר יהיה 11 חודש. חשוב לדעת שעיקר ענין העלייה לקבר הוא ב12 חודש, ומאוד חשוב לנפטר לימוד המשניות בכל השנה ובעיקר בהזדמנויות אלו, כמובן הקדיש בכל שלושת התפילות בכל יום, וכל חיזוק במצוות לעילוי נשמתו גורם לו קורת רוח רבה.

בשורות טובות.