חלל מתחת לבית

שאלה:

שלום

אני שוכר דירה בקומת כניסה בבניין בן 40 שנה, גליתי שיש מתחת לדירה חלל סגור מבטון מכל הכיוונים, אני רוצה לפתוח את המקום ולהשתמש בו.
אם אני לא אפתח אותו, הוא ישאר כך עוד 40 שנה, האם מותר לי לפתוח את המקום ולהשתמש בו.

תשובה:

שלום וברכה,

החלל שתחת הבית המשותף דינו כרכוש משותף ששייך לכלל הדיירים. ולכן אם אתה שוכר בבניין מותר לך להשתמש בחלל אבל אתה צריך לדעת שאין לך בעלות על החלל ואם השכנים יבואו לתבוע שגם רוצים להשתמש או שיתבעו ממך דמי שכירות תצטרכו לדון על כך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אולי כדאי לברר לפני כן:
    "למה סגרו את החלל?",
    "למה שיוותרו על חדר נוסף?".
    סביר ש-כן קיימות סיבות.
    ויחסוך פתיחה מיותרת,
    שאח"כ תצטרך לשלם
    על הסגירה מחדש.
    לא?

  2. באיזור שלי בירושלים (באזור שמואל הנביא בר אילן) יש הרבה בנינים כאלה, שיש חללים למטה סגורים, אני חושב שמדובר ביסודות של הבנין, עשו יסודות בצורה מרובעת מתחת לכל דירה, והם נמצאים בתוך הקרקע, ועליהם בנו את הדירה, וסגרו אותה מכל הכיוונים, ולא השאירו אפילו פתח לשימוש למחסן, למגורים הם לא ראויות כיון שאין חלונות, ואין שם תשתיות.

  3. מה אם דין חזקה, אם עובר תקופה, ואף אחד מהשכנים לא אומר מילה.
    אם אני יכנס לחלל הבעל הבית שלי לא ידע מזה, האם הוא צריך לדעת מזה?
    בבנין יש חמש כניסות, אני גר באחת הכניסות, מסתבר שהחלל שייך לכל השכנים, ולאו דוקא לאלה שגרים בכניסה שלי, אבל פשוט שאם אחד מהשכנים היה פותח את החלל, שכנים מכניסות אחרות היו שותקים.

  4. אתה יכול להשתמש כיון שאתה שוכר מאחד מהשותפים של הבניין ויש לך דין של אחד השותפים. חזקה לעולם לא תהיה לך כיון שחזקה צריכה שתהיה עם טענה שקנית, ואתה לא יכול לטעון שקנית.