בת מצוה לבת דודה גויה

שאלה:

שלום רב. דודי "נישא" לגויה ולהם יש 2 בנות שכמובן הן גויות לכל דבר.
הם מתכננים לעשות לבנות שלהם "בת מיצווה". האם עלי לחשוב על סיבה כלשהיא שבגינה לא אבוא ל "שמחה" שלהם? או שעלי כן להגיע ל "שמחה שלהם" מתוך דרך ארץ?

תשובה:

כמובן שאין מקום לחגיגה כאובה זו, שהיא מהווה חלק בלתי נפרד מהתבוללות שלהן בעם ישראל ה' ירחם, אם אפשר להמנע מלבוא אולי זה כדאי, בפרט שמן הסתם זה במקום לא כשר שאז יש בעיה של מראית העין בעצם השהות שם, גם אם לא אוכלים. אף שכל זה חסר משמעות לעומת עצם הבעיה הכואבת. בכל מקרה אין ענין לריב איתם.

בשורות טובות.