שינוי קוד נסיעה בתשלום ברב קו

שאלה:

בעבר הטענתי את הרב קו בחופשי חודשי לטווח ערים מסויים (ירושלים- גוש דן), שמתי לב שבכל פעם שאני עולה על אוטובוס במקום שאינו בטווח הערים הנבחר, נכתב על המסך: "חופשי חודשי ירושלים- גוש דן", לא ייחסתי לכך חשיבות אך לאחר זמן הבנתי שאולי הייתי צריכה לבחור קוד אחר לתשלום.
השאלה היא אם זאת בעיה שלי שלא שיניתי את הקוד בעצמי בזמן התיקוף או שלכאורה זה אמור להיות אוטומטי שאם אני נוסעת במקום אחר אז יורד לי ערך צבור ולא באחריותי לדאוג לכך (אם זה באחריותי, אז אני פשוט צריכה עכשיו לשחזר איפה נסעתי ולמי אני צריכה לשלם…)

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה שלך היא מציאותית, האם הקוד של תעריף הנסיעה אמור להשתנות אוטומטי או שהנוסע צריך לשנות בידיו. צריך לבדוק את המציאות אני לא יודע מה המציאות. אם זה אמור להשתנות אוטומטי, את פטורה מתשלום. ואם את היית צריכה לעדכן את התעריף אז את חייבת לשלם. כדאי שתבררי את המציאותית. או שאחד הגולשים באתר יודע מה המציאות.

בהצלחה.