סליחות בלי התעוררות

שאלה:

שלום וברכה.
כמובן שכולם מנסים לשפר את מעשיהם בימים אלו.
לקבל קבלות ולעמוד בהם.
מה בדבר הסליחות.
אם אדם קורא את הסליחות, משתדל להתפעל, להתרומם. אבל עדיין קצת כמצות אנשים כמלומדה. לא זה מה שמביא אותו לחיזוק בימים אלו. הוא מבין מה זה יום הדין ולכן מקבל קבלות. אבל הסליחות עצמם פחות מעוררות.
האם בקשת הסליחות הללו במשך כמעט 40 יום מועילה? האם לעורר כמה פעמים כל סליחות י"ג מידות של רחמים. וידוי נוסף שאינו בנמצא במשך היום במשך השנה גורם למחילה וסליחה?
גורם משהו ליום הדין שניכתב לטובה

תשובה:

שלום וברכה ידידי, הנפש של האדם היא לא משהו של שחור לבן, כן ולא, יש הרבה באמצע, כל תנועה קלה בנפש זה נצח נצחים, לפעמים פסוק אחד בכל הסליחות מושך את הלב קצת, לפעמים עצם המעמד מזכיר לנו ומונע איזה לשון הרע קטן, אף שבשעת מעשה לא הרגשנו כלום. אין לזלזל בשום דבר הכי קטן, זאת מלבד עצם הזכות והסגולת של אמירת י"ג מידות שהזכרת וכו'.

שנזכה לשנה טובה ומבורכת.