מנין הכריכות בציצית / מראה חום בביצים

שאלה:

שלום רב.

1. ציצית שנפרמו חלק מקשריה האם היא עדיין כשרה? (נשארו 3 קבוצות של קשרים. הרבעית נפרמה). כרגע אין אפשרות לסדר את כל הציציות שלי ושל הילדים..
2. במקום מושבי יש אפשרות להשיג רק ביצים חומות. יש בכל הביצים הרבה נקודות חומות ואני לא בטוח שזה לא דם. למעשה כמעט ולא ניתן למצוא ביצה נקיה לגמרי. יש אומרים שהנקודות החומות זה פיגמנט של התרנגול ודבר זה קיים גם בביצים לבנות רק שלא רואים את זה.
האם כל הביצים אסורות? ומה הדין ביצה קשה?
יישר כח

תשובה:

1. ככל שיש שני קשרים כפולים וביניהם חוליה של כריכות אחת זה כבר מספיק בשביל שיהיה כשר, אבל מפסידים את כל הענין של מנין הקשירות והרמזים הכרוכים בכך. וראה משנה ברורה סי' יא ס"ק סו שהוא חיוב דרבנן לעשות שליש גדיל ושני שליש חוטים.

2. אינני יודע להשיב בלי לראות, כדאי להראות לרב מומחה שיקבע מה זה הדבר.