לקחת הלוואה כשאין לו איך לפרוע

שאלה:

שלום לרב שליט"א

שאלני אברך שדחוק בכסף,
וחשוב לו לקנות את 'אוצר החכמה'.
מכיוון שהסכום גדול, שאל אם זה מותר לו להלוות סכום כסף זה?
כי אין לו כרגע 'תוכנית' מוגדרת מהיכן להחזיר.

האם זה נקרא 'לצורך גדול', שבסמ"ע לקמן?

שולחן ערוך חושן משפט הלכות גביית מלוה סימן צז
סעיף ד
אסור ללוה לקחת הלואה {ה} ולהוציאה שלא ב'} לצורך ה'] ולאבדה עד שלא ימצא המלוה ממה לגבות חובו; ואם עושה כן נקרא רשע.

וכתב הסמ"ע סימן צז ס"ק ה
ולהוציאה שלא לצורך ולאבדה כו'. פירוש, אפילו אין כונתו דהלוה לאבדה בידים, אלא כל מי שמוציא שלא לצורך גדול מיקרי לאבדה, שאיבדה מהמלוה, וק"ל:

תשובה:

שלום וברכה,

אם לקוח הלוואה ולא יודע איך יחזיר אסור לו לקחת את ההלוואה. רכישת תוכנת אוצר החכמה לא נחשב צורך גדול, אפשר לחיות בלי תוכנה זו.

ולכן אם רוצה לקחת הלוואה לרכישת אוצר החכמה צריך לחשוב איך יחזיר את ההלואה.

בהצלחה.