תשלום ועד בית לשכן שהרחיב

שאלה:

שלום

שכן בקומה העליונה הוסיף קומה נוספת לדירתו.
האם אמור לשלם ועד בית כמו כולם או שיש תוספת על כך שהוסיף עוד קומה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם נהוג אצלכם שמשלמים לפי מספר דירות [וכך נהוג ברוב המקומות בציבור החרדי], השכן שהרחיב את ביתו ישלם ככל הדיירים. אם מקובל אצלכם לגבות לפי גודל הדירה, חייב השכן שהרחיב לשלם לפי הגודל של הבית אחרי ההרחבה.

אם השכן שהרחיב הוסיף יח"ד בהרחבה, עליו לשלם תשלום נוסף לוועד הבית, אולם במקרה כזה אם הדירה היא קטנה ישלם תשלום נוסף של שני שליש ולא מחיר מלא.

בהצלחה.