שיח עם בני דודים

שאלה:

שלום וברכה
אני בחורה רווקה בגילאי העשרים.
במשפחתי קיימים קשרים חמים והדוקים בין בני הדודים לבנות הדודות.
אני משתדלת להימנע ככל האפשר מהעניין,
אולם לצערי קורה שאחדים מבני משפחתי מנסים לשוחח עימדי, בעוד אני מתחמקת מס' פעמים, אולם הם לא מרפים, האם אני חייבת להיות קשוחה ועניינית בכל מחיר גם לאחר שניסיתי להראות חוסר רצון בכמה אופנים לפני השיחה ואיני יוזמת אותה כלל ועיקר, שהרי ממה שידוע לי החטא במקרה זה הוא של הגברים ובעייה שלהם שהם מדברים איתי (אלא אם כן אני טועה)
להיות קשוחה ולהראות סימני קוצר רוח בולטים בשיחה עצמה זה קשה ביותר.
אציין שהשיחה היא חברית ואף מעט אישית, אך לא שונה מהאופן הנהוג במשפחתינו כיון שרבים עושים כך לצערי.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בשיחה בעלמא בין בני דודים ועם עוד אנשים ברקע, אין לגלוש לשיחה ארוכה, אבל מה שהנימוס דורש ומחייב זה בסדר.

ברכה והצלחה.