קפה נשפך בכיור בעבודה

שאלה:

שלום וברכה.
במקום העבודה שלי לצערי לא שומרים כשרות, ויש כיור אחד ושיש אחד ללא כיריים – שפכתי קפה מתרמוס שהיה לי ולאחר מכן חשבתי שאולי יכול ליצור בעיה.
מה לעשות? האם יש צורך ודרך להכשיר ואיך?
אין לי דרך להסביר או לשאול את העובדים במשרד כי כולם חילונים ולא יבינו מה אני רוצה.
במידה ויש צורך להכשיר – יש לי רק את הקומקום או המיניבר במשרד. ולא אוכל לומר להם מה אני עושה אלא אצטרך לעשות בשקט.
האם יש אפשרות להשתמש בקומקום שלהם להכשרה? או שיכול להיות גם שהוא בלע והוא טרף?
יש לי OCD והחששות אצלי לגבי שאכשיל אחרים מאוד מוגברים ואני גם חוששת שבמידה ואכשיר זה לא יהיה בדיוק כנדרש.
ואני רוצה באמת לעשות את הדבר הנדרש לפי ההלכה.
תודה רבה תזכו למצוות

תשובה:

אין כאן נזק, ההשלכה תהיה רק אם מישהו יניח סיר בשרי רותח בתוך הכיור וזה לא הולך לקרות שם,  וגם זה רק אם זה יקרה ב24 שעות הקרובות.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אשמח לדעת גם.
    1.האם יש מקום לחשוש שהניחו בכיור דבר בשרי רותח שחומם במיקרוגל בתוך 24 שעות? או דבר שבושל ע"י מים של קומקום.
    2.ואם יניחו לאחר 24 שעות דבר בשרי רותח אין בעיה כלל?
    תודה רבה!