נתבע שלא רוצה להגיע לדין תורה

שאלה:

מה קורה כשרוצים לזמן נתבע לדין תורה, (שני הצדדים חרדים יראי שמיים) והנתבע לא מוסר את הפרטים שלו (שם מלא, כתובת, מס' זהות) לתובע לשם פתיחת תיק, ולא מראה נכונות להגיע עקב מרחק רב ממקום מגוריו לבית הדין, ורוצה להסתפק בשיחת ועידה, בזמן שהתובע מעוניין דווקא בדין תורה בפני דיין עקב ראיות שרוצה להגיש וכו'

תשובה:

שלום וברכה,

הנתבע לא יכול לדרוש דיון בשיחת ועידה, ואם הוא לא מוסר את הכתובת עליך למסור לבית דין את המספר טלפון או כתובת מייל, ובית דין יזמינו אותו דרך המייל או בשיחת טלפון. הנתבע יכול לבחור בית אחר שקרוב למגוריו אבל לא יכול להתחמק מלהופיע בבית דין, ולא לחייב את התובע לדון בשיחת ועידה.

בהצלחה.