יום כיף מטעם העבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב
בחברה שאני עובד מתכננים לצאת ליום כיף/ גיבוש חברה שכוללת פעילות חברתית בין העובדים
למסעדה בנמל קיסריה
התקשרתי לשאול והם פתוחים בשבת אין להם תעודת כשרות, אבל המתחם שמיועד לימי כיף האלו
מנוהל בנפרד ויש משגיח כשרות
השאלה מה ההלכה אומרת על כך
1. האם מותר לי להשתתף האם אני כביכול נותן יד למחללי שבת ?
2. במידה ואפשרי, האם מותר לי להשתתף בפעילות החברתית ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מצד זה שהם פתוחים בשבת וכו' אין איסור בנתונים הנ"ל, השאלה היא משגיח הכשרות ומטעם מי… כי שום כשרות מהודרת לא תתן הכשר למתחם כזה לפי דעתי… תברר נקודה זו.

באופן כללי צריך לדעת לגבי אירועים כאלו ממקום העבודה האם הדברים נעשים בצניעות ובאופן שאין קלות אש וקירבה יתירה בין גברים לנשים, בדרך כלל אירועים כאלו אינם מתאימים לרוח היהדות וכדאי להמנע מהם.

ברכה והצלחה.