החזר כספי טעות לגוי

שאלה:

שלום וברכה,
יהודי משתמש בחברת הובלות של גוים.
הם אמרו לו שלפי החישוב שלהם הוא שילם יותר ממה שמגיע להם. הוא ביקש שיבדקו שוב, ולאחר בידוק הם שלחו לו המחאה עם הזיכוי על הסכום שלטענתם הוא שילם יותר.
היהודי בדק בחשבונותיו וראה שהסכום לא מגיע לו, זאת היתה טעות שלהם.
מה לעשות בכסף? מדובר באלפי דולרים.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהודעת להם על הטעות והם שלחו לך החזר כספי, הרי זה טעות הגוי שמותרת ואינך צריך להשיב להם את ההחזר כספי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שמח סעיף ב שטעות הגוי מותרת. והש"ך שם ס"ק ג הביא את דברי המהרש"ל שכתב שצריך לומר לגוי אני סומך על חשבונך. במקרה שלך שהודעת להם והם שלחו לך החזר כספי לכו"ע אינך צריך להחזיר להם את כספם.