קדיש אחרי שנת האבל

שאלה:

לאחר שנת אבלות האם מוסיף לנפטר לומר קדיש על ישראל וברכו בסוף הקדיש

תשובה:

שלום וברכה

כל החיים זה טוב להוסיף זכויות לעילוי נשמתו, אבל אם יש מישהו אחר בבית הכנסת שאומר את הקדיש הזה אין בכך כל טעם. בלאו הכי לדעת הרבה פוסקים אין טעם לכך ששנים אומרים יחד קדיש, ויש אומרים שזו גם אמירה לבטלה, ומנהג בני אשכנז בכל הדורות היה להמנע מכך, כך שהגם שאצל הספרדים נהגו לומר כמה אבלים יחד, אבל מי שאינו אבל ויש מישהו אחר שאומר קדיש, ודאי אין טעם שגם הוא יאמר…

בשורות טובות