נדרים במתן צדקה למקום מסויים

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
אדם שנוהג כל חודש לתת סכום ממעשרות לאברך וצדקה לבית כנסת [למעשה זה סוג של מבנה גדול של כמה מבנים שיש שם מספר חדרים לתפילות וגם בית מדרש]
ויצא שמחמת עצלות ששם את הסכום שצריך לתת לבית כנסת לאברך במקום ללכת פעמיים אבל לא מעוניין לעשות כך באופן תדיר ויכול להיות שעברו שלוש פעם שעשה כן [לדייק במקרה יש קופה שיש שם סכום מעשרות ממענק מסויים וכל חודש לוקח סכום מסויים מהקופה הזאתי לאברך וזה סכום קבוע,ומהכיס נוהג לתת לבית כנסת ובמקום לתת לבית כנסת את הסכום שרגיל לתת הוא שם בקופה הזאתי של האברך ובכל סוף שנה אם נשאר מזה משהוא דואג לרוקן אותה],ולא היה מעוניין לעשות כן באופן קבע ולא היתה החלטה לעשות כן האם זה נחשב כנדר שמהיום והלאה במקום להביא לבית כנסת צריך לתת לאברך או שלא צריך התרה על זה

תשובה:

אין צורך בהתרה, אני מניח שגם אדם שנותן תקופה למישהו אין לו כוונה להתחייב בכך לעולם, טבעי שנותנים את המעשרות תקופה למקום מסויים ואחר כך למקום אחר, לכן נדר בעיני זה רק כאשר יש התחייבות לתקופה מסויימת, נניח הוראת קבע שמצויין בה מספר תשלומים כל שהוא, אבל משהו שאין בו התחייבות ברוה, אינו נדר וכך טבע העולם שפעם נותנים כאן ואחרי כמה זמן במקום אחר. הנדר הוא על עצם סכום הנתינה ולא על יעודו.