קביעת מזוזה בדלת צרה / במשרד

שאלה:

שלום,
א. במשרד בו אני עובד ישנם חדרים אשר הכניסה אליהם היא דרך דלת זכוכית והמזוזות מימין ומשמאל צרים מאוד, בעובי של סנטימטר בקושי. לא ניתן לקבוע שם את המזוזה כיוון שהדלת נסגרת והמזוזה תפריע לסגירה ותיפול.
היכן ניתן לקבוע את המזוזה?
ב. המשרד הקיים הורחב לאחר ששוכר אחר עזב את הקומה.
השוכר הקודם לקח איתו את כל המזוזות.
האם יש לברך על קביעת המזוזות בחדרים הנוספים שנשכרו או שבכל מקרה לא לברך כיוון שאינו משמש למגורים.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

משרד שנמצאים בו רק ביום ולא בלילה חייב במזוזה אך ללא ברכה.

לגבי מזוזה בדלת בעלת משקוף צר מאוד ראה כאן בהרחבה.

בהצלחה רבה מאוד ושבת שלום.

מקורות:

ראה שו”ת שבט הלוי ח”י סי’ ד, על פי הט”ז סי’ רפו ס”ק י שכתב כן לגבי חנויות שבשוק. והוסיף, שאף שיש במשרד ציוד ומסמכים ודינה כבית האוצר בלילה, מכל מקום כיון שגם בבית האוצר לא מברכים על המזוזה, כמבואר במקדש מעט שם ס”ק א, אין זו סיבה לברכה. וכ”כ בשו”ת אז נדברו ח”ה סי’ מט.