ירידת הדורות

שאלה:

שלום כבוד הרב ולילה טוב

מה זה ירידת הדורות?

זה אומר שככל הדור מתקדם מתעסק בחומריות רואה דברים יפה בחומריות ושוכחים את הבורא עולם שזה מגיע למשל לצומות ביהדות אנשים "מתבכיינים" שקשה להם לצום (לא כולל לאנשים שיש להם בעיה רפואית)
שיש שיעור תורה אנשים נרדמים באמצע או מדברים עם חברים פשוט באופן כללי לרוחניות לאמונה
אתה חושב שחס וחלילה אני לא רוצה להגיד את זה אנחנו בדרך ליותר נמוך מזה?

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

ירידת הדורות ניכרת בכל התחומים, לא רק בדברים כה נמוכים כמו שהזכרת, אלא גם בין גדולי התורה! כלומר, בודאי אין לנו בדורנו מי שמסוגל להגיע למעלותיו התורניות והרוחניות של רבי עקיבא איגר, ובודאי לא של הרמב"ם, ומי מדבר על אמורא או תנא קדוש… ונביא… ככל שאנחנו מתרחקים מהר סיני, וככל שאנחנו מתקנים בקליפות היותר נמוכות כלשון המקובלים, אנחנו בדרגה נמוכה יותר, והדבר מקיף את הדור כולו, מהאדם הגבוה והגדול ביותר ועד האדם הנמוך ביותר. יחד עם זה, כלל לא נדרש מאיתנו להיות הרמב"ם, נדרש מאיתנו להיות אנחנו! מה שאנחנו מסוגלים ויכולים להיות, כל אחד עם כוחות נפשו, להתאמץ כל יום להתקדם במשהו קטן, במחבה רוחנית יותר, בעשייה רוחנית יותר, לא לשקוט על השמרים.

בשורות טובות ושבת שלום.