דפיקה לאוטו

שאלה:

שלום לרב, יש לי שאלה:
קרה מצב שכאשר עשיתי חנייה ברוורס ניתקתי בטעות באוטו שהיה ליידי ועשיתי לו שריטה קטנה. (לא יודעת אם זה קשור אבל האוטו חנה על חנייה אחת וקצת מהחנייה השנייה) אותה המכונית הייתה דיי מלאה בשריטות ומכות שהיו מקודם, התלבטתי אם להשאיר פרטים שלא יאשים אותי על שאר הדברים שלא עשיתי. בסוף לא השארתי פרטים
אני מרגישה שלא נהגתי כראוי ואני לא יודעת מה לעשות כדי לכפר על זה. אשמח לעצה מהרב מה לעשות, האם אני צריכה לתת לצדקה את אותו הסכום בערך שהיה עולה לתקן את אותה מכה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הרכב היה מלא שריטות ומכות, השריטה שהוספת לא הוסיף לנזק של הרכב, ולכן אין חובת תשלומים. מלבד זאת שריטה ברכב, אם מדובר ברכב ישן שלא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן את השריטה, אין חובת תשלומים.

במקרה שלך יש צד שאת פטורה מתשלום, וגם אם כן, אחרי שברחת ואינך יודעת למי לשלם אין מה לעשות, לא מועיל לתת לצדקה.

בהצלחה.

מקורות:

מזיק חייב לשלם תיקון של הנזק, אם כבר היה נזק ברכב, והנזק הנוסף לא הוסיף עוד הוצאה לתקן את הנזק – פטור המזיק.

החזו"א (ב"ק ו, ג) סובר שנזק שלא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקנ פטור המזיק מתשלום התיקון ועליו לשלם את ירידת הערך. ברכב ישן שלא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן את הנזק, לא צריך לשלם את תיקון הנזק אלא ישלם ירידת ערך. ואם השריטה לא גרמה לירידת ערך, פטור המזיק.