בלא נדר, גילוי דעת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א,
אני מעוניין לדעת האם ישנה אפשרות לעשות גילוי דעת פעם ביום שכל חומרא/אמירה שאעשה היום יהיה בלא נדר כי כבר יצא לי להחמיר בדברים במצב שלא יכולתי לדבר (כגון באמצע התפילה) ואחרי כן שכחתי לומר ואז שוב נזכרתי במצב שלא יכולתי לדבר.

תשובה:

אין צורך בזה, עושים זאת בערב ראש השנה לאחר התרת נדרים וזה מועיל לכל השנה. זה מועיל לכל הנהגה טובה ששכחת לומר שתהיה בלי נדר אבל לא לנדרים בפה ממש. והעיקר לדעת, החרדה מנדרים מיותרת לגמרי, רק עבודת ה' מתוך שמחה.

שבת שלום.